Program: Lördagen

Teckenspråkstolkade föreläsningar är markerade med 


Informationsträff på tema Vägar till föräldraskap
Funderar du kring föräldraskap? Är assisterad befruktning en möjlig väg, som du vill höra mer om? I så fall är du varmt välkommen till vår träff om assisterad befruktning på klinik. Till samtalet kommer representanter från IVF-kliniken på NUS som svarar på dina frågor.
Träffen arrangeras av RFSL Umeå och Queerförvaltningen
Tid: 10-11, Hamnmagasinet, Caféet


Förfest för regnbågsfamiljer
Kom och dansa, skapa glittriga plakat till paraden eller matcha din bästa pride-utstyrsel med en ansiktsmålning. Vi bjuder på kaffe, saft och fika. Arrangeras av RFSL Umeå i samarbete med Queerförvaltningen och Hamnmagasinet. Vi går gemensamt till Paraden
Tid: 10-12.30 , Hamnmagasin, Tomrummet


Pyssel inför prideparaden
Gör egna t-shirts och pins!
Tid: 10-12.45, Väven, Umeå stadsbibliotek, Skapande formverkstad, plan 4


Queerhet i en kolonial kontext
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Tobias Poggats är en queeraktivist från Gällivare i Sápmi. Han har en bakgrund i journalistik och beteendevetenskap, och har turnérat med den queera, anti-nationalistiska föreställningen ”Vahák – våld” på Ögonblicksteatern. Genom åren har Tobias arrangerat samiska pridefestivaler, utbildat organisationer om samiskhet och queerhet, och arbetat i aktivistiska miljöer för att stärka de mänskliga rättigheterna för urfolket i norden. Nu välkomnar han er att ta del av en föreläsning Umeå.
Tid: 11-12 , Folkets hus, Oden


Prideparaden
Vi samlas i Döbelnspark och går genom Ume. Vi sprider vårt budskap om hbtq+ och allas lika värde med en parad fylld av glädje och kärlek. Vi finns och vi syns! Tillsammans gör vi skillnad. Tillsammans tågar vi för allas rätt att vara den en är och älska den en vill! Samling 13 och avgång 13.15

Vid paradens slut kommer tal att hållas. Det blir också starten på Nordic rainbow month. Kom och gör umepride 2017 och Paraden så stor och bra som den bara kan bli!
Tid: 13-15 , Döbelns park


Nördpicknick med Sverok
Fira Pride tillsammans med Sverok Västerbotten! Kom utklädda till olika karaktärer eller i din bästa fandomtröja på en gemensam picknick i SF-parken.
Vi bjuder på dricka och arrangerar ett roligt Quiz med frågor om allt från Harry Potter till Zelda!
Tid: 15-17, SF – parken


Oförenliga identiteter? Ett samtal om regional tillhörighet, queerhet, föreställda gemenskaper och orienteringarna däremellan
Välkomna att lyssna till och delta i ett samtal med Tobias Poggats och Evelina Liliequist om queerhet i relation till glesbygdsidentitet. Under flera decennier har att ”komma ut ur garderoben” varit en av de mest centrala narrativen i formandet av en queer identitet. Men komma ut-processen har också varit tätt förknippad med en rörelse: en orientering mot storstaden där livet sägs kan börja, långt borta från glesbygden som ibland beskrivs som homo- och transfobisk. En uppfattning luckras upp och ifrågasätts genom att ta in nya perspektiv. Med utgångspunkt i gemensamma erfarenheter av att dels ha glesbygdsrötter men också av att vara hbtq-personer resonerar vi i samtalet kring hembygd, grupptillhörigheter och villkor för gemenskap.

Kan en vara både glesbygdsbo och queer eller är det oförenliga identiteter? Innebär omorienteringar i livet alltid att en måste gå vilse från där en kom ifrån? Vilka normer måste en passa in i för att få vara med i gemenskaper kopplade till hemorten, men också i queera sammanhang? Och kan det betraktas som queert att välja periferi framför centrum, land före stad?

Presentation av samtalsdeltagarna:

Tobias Poggats: Queeraktivist, same, journalist, med rötter i Gällivare som vill uteckla och skapa fler queera identiteter i Sápmi.

Evelina Liliequist: doktorand i etnologi med forskningsintresse och privat anknytning till frågor om queerhet och landsbygd.
Tid: 16-17.30, Folkets hus, Grim


Kärlekens mässa
Fira Kärlekens mässa med oss! Sång och delanden med Deborah Klingsell, Johanna Wickberg, Johan Danielsson & Marielle Karlsson. Regnbågsgruppen.
Tid: 16-17 , Stadskyrkan


Lesbisk speeddating
Kom och träffa andra över snabba pratstunder! Evenemanget riktar sig till dig som är icke-man och är intresserad av kvinnor. Ni kommer rotera och få prata med varandra i några minuter.
Förbestämda samtalsämnen kommer ges för att göra det lättare att komma igång med snacket, men ni får så klart prata om annat ifall ni hellre vill det.
Tid: 16-18, Hamnmagasinet, Fack 2


Paraplybegreppet BDSM
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
I den här föreläsningen ges en nyanserad bild av BDSM. Föreläsningen kommer bland annat inkludera : Dominanta, Bottoms, underkastelse, SM, rollspel, psykisk dominans, bondage, , fester, 24/7, Service Tops och allt där i mellan.
Tid: 16-17, Folkets hus, Oden


Poly – att leva flersamt
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Hur är det att gå utanför tvåsamhetsnormen och välja att ha romantiska och sexuella relationer med fler än en person? Det här är en föreläsning för dig som är nyfiken eller nybörjare (eller kanske nyfrälst) på flersamheten och vill veta mer. För dig som vill reda ut de vanligaste farhågorna. För dig som vill höra om det härliga med att leva flersamt.
Tid: 17-18, Folkets hus, Nanna


Bihäng och surr i biqupa
Har du erfarenheter, tankar och nyfikenhet som rör det bisexuella, pansexuella och queera spektrat? Kom och häng med likasinnade! Tillsammans sätter vi punkt för en era av mellanförskap, osynliggörande och bifobi.
Tid: 18-20, Hamnmagasinet, Tomrummet


Workshop – Flogging/Impact Play med KimZ
Kom och lyssna och se KimZ berätta och demonstrera flogging och impact play. KimZ har hållit flera workshops på temat i Flogging Devils namn och nu låter han alla om är nyfikna få en glimt av vad det handlar om. Du kommer att få möjlighet att se olika varianter av floggers, ställa alla dina frågor, prova på flogging som top eller bottom.
Tid: 18-20.30, Folkets hus, Oden


Prata poly personligt (panelsamtal)
Har du funderat över poly eller relationsanarki? Vill du prata med en eller flera personer om dessa ämnen? Ställa frågor, bolla tankar eller bara diskutera fritt? Här finns personer med erfarenhet av flersamhet på plats att svara på dina frågor. Välkommen!
Tid: 18.15-19.15, Folkets hus, Grim


Pridefesten
VÄLKOMNA till den officiella Pridefesten 2017! Festa i Prides namn med andra grymma hbtqi+personer, lyssna på fantastiska framträdanden, dansa till grymma DJ:s och ha riktigt kul helt enkelt! Lyssna på Maxida Märak och andra dj:s!
Mer info finns på vår hemsida på: https://queerforvaltningen.se/pridefesten-2017/
Länk till eventet på facebook:

goo.gl/M9PBg2

Tid: 22-02 , REX
Åldersgräns: 20 Pris: 150 kr