Program – Söndag

Låtar som inte skrivits än – vi gör queera kärlekslåtar ihop!

Vi träffas och pratar om vilka kärlekslåtar som saknas i våra liv. Om flersam kärlek? Queert sex?
Ta med dig din erfarenhet och kom dit! Du behöver inte (men får gärna) kunna sjunga och spela instrument, på plats finns musiker och instrument, men ta gärna med ditt eget!

En workshop för HBTQIA+ personer.

Workshopen är gratis!
Med stöd från Arvsfonden.

Kl. 13.00 – 17.00
Musikanten

Queer workshop med Daniel Mariblanca

Koreografen Daniel Mariblanca ger en queer workshop i samarbete med Norrlandsoperan, Regnbågsbiblioteket och Umepride 2018. Workshopen är baserad på samma strategier, metoder och tematik som projektet 71BODIES 1DANCE. Ett projekt som använder samtal som metod för att skapa koreografiskt material utifrån människors egna erfarenheter och händelser i livet.
Under workshopen hålls ett öppet samtal om genusfrågor där vi genom samarbete omvandlar samtalet så det blir mer fysiskt och mer dans.

Workshopen är öppen för alla från HBTQ-communityn och deltagare på Umepride som vill dela sina erfarenheter med Daniel och övriga i ensemblen.

Fri entré14:00 – ca 16.00
Studioscenen, Norrlandsoperan

Leva. Älska. – Regissörbesök och samtal

2013 öppnade världens första seniorboende för HBTQ-personer, Regnbågen, på Gärdet i Stockholm. Agneta, Ingbritt och Thomas flyttar in. De har alla haft drömmar och begär i en tid av förtryck och begränsningar. När de börjar sina liv på Regnbågen öppnas nya rum i deras världsbild och inre. För första gången hittar de hem och börjar leva mer. Älska sig själva lite mer.

Leva. Älska är regisserad av Mette Aakerholm Gardell som söndag 30 september gästar biografen och möter publiken i ett samtal efter visningen.

Visningen arrangeras av Folkets Bio Umeå, Kultur för seniorer – Umeå kommun, RFSL Umeå och Regnbågsbiblioteket

Biljetter: http://folketsbioumea.se/leva-alska

Varmt välkomna!

Kl.15.00 – 16.45
Folkets bio

Queerbad – för hbtq-personer och regnbågsfamiljer

Se hit badkrukor och storsimmare. Under Umeå Pride öppnar Queerbadet på Hemgården där målet är att skapa ett tryggt och inkluderande bad. Vi tror på att fler ska kunna uppleva och vara på badhuset. Och få simma, leka och stoja i en välkomnade miljö.

Under badet får du som besökare själv avgöra vilken avdelning du vill klä om och duscha på. Det kommer finnas såväl öppna och könsneutrala omklädningsrum som enskilda omklädnings- och duschrum.

Förutsättningarna för ett öppet, inkluderande bad är att alla besökare förhåller sig till de trygghetsregler som kommer finnas. För att skapa ökad trygghet och trivsel kommer det också vara flera badvärdar på plats.

Badet arrangeras av Rättighetscentrum Västerbotten tillsammans med Transammans Västerbotten, RFSL Umeå och Umepride.

Varmt välkomna!

Praktisk information:

Badet är gratis.

Under badet kommer det finns skåp för förvaring av kläder men ta med ett HÄNGLÅS om du vill kunna låsa in dem.

Du väljer själv vilka badkläder du använder, korta, långa heltäckande eller små. Men det är bra om de är av syntetmaterial och inte av bomull, eftersom det försvårar reningen av poolen.

Det finns inget café eller fika till försäljning men ni är välkomna att ta med eget. Tänkt då på att Hemgården har som regel att besökare inte får ta med glas och porslin in i simhallen. I simhallen finns material för lek och det finns en ljudanläggning där du kan önska din bästa baddisco-hit eller relax-låt.

Du om du har frågor kring eventet kan du höra av dig till Klara Nygren, klara.nygren@sensus.se.

Tillgänglighet: Alla lokalerna på Hemgårdens bad är tillgänglighetsanpassade. Det finns taklyftar, stolslyft och andra hjälpmedel att tillgå. Du som besökare behöver dock klara dig själv i omklädningrum/dusch och i vattnet, alternativt ha med ledsagare. Maila gärna till klara.nygren@sensus.se

Snuskbingo

RFSLs legendariska snuskbingo är tillbaka!

Här har du möjlighet att lära dig mer om sex, lust och njutning och spela bingo på ett sätt som du garanterat aldrig spelat det tidigare. Vi bjuder på snuskiga vitsar och reder ut vad en motorsåg och Bolibompa-draken egentligen har med sex att göra. Självklart har du också möjlighet att vinna fantastiska priser. Vi ses!

Kl.16.00 – 17.30
Orangeriet

Testa burlesque-dans

Välkommen in i burleskens magiska värld tillsammans med Lady Rivet! Testa världens kanske roligaste motionsform som handlar mycket om självkänsla och att vara här och nu i din egen kropp!

Inga förkunskaper, särskild utrustning eller dansvana krävs. Alla är välkomna! (Åldersgräns 18+)

En workshop för dig som är ny på burlesk eller vill repetera dina grundkunskaper. Vi går igenom grundsteg som bumps, grinds, shimmy och övar på att stå och gå snyggt – gärna i klackar! Vi avslutar med strip av handskar och en gemensam koreografi.

Pris: 150 kr

Mer info samt anmälan: https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/burlesk-burlesque-workshop-1108228/

Kl. 16.30 – 18.30
Umeå Energi Arena