Teckenspråkstolkade föreläsningar 2017

Iår kommer flertalet föreläsningar att teckenspråkstolkas!

I programmet är dessa märkta med , men här finns en sammanställd lista på samtliga teckenspråkstolkade föreläsningar.

Det finns även ett facebook-event för dessa föreläsningar: https://goo.gl/nrJCwF


FREDAG


Samtal om hbt frågor inom islam
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Samtal med Akbar Abdul Rasul, akademiker ,om inkludering av hbt rättigheter inom tolkningar av islam och olika etablerade rörelser inom islam som lyfter upp dessa frågor – ett öppet samtal om nya tolkningar inom islam .
Tid: 15-16 , Folkets hus, Oden


Neo-fittorna!
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Xenia Klein samtalar med sig själv om neo-fittor. Ett samtal fyllt med tankar om vård, kropp, forskning och frågor om allt det vi ännu inte vet. Xenia Klein är konstnärinna och studerar för tillfället på Konstfack i Stockholm. I serien Tjejer Som Oss, SVT Play, kunde vi se små delar av hennes vardag.
Tid: 17.30-18.30, Folkets hus, Oden


LÖRDAG


Queerhet i en kolonial kontext
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Tobias Poggats är en queeraktivist från Gällivare i Sápmi. Han har en bakgrund i journalistik och beteendevetenskap, och har turnérat med den queera, anti-nationalistiska föreställningen ”Vahák – våld” på Ögonblicksteatern.

Genom åren har Tobias arrangerat samiska pridefestivaler, utbildat organisationer om samiskhet och queerhet, och arbetat i aktivistiska miljöer för att stärka de mänskliga rättigheterna för urfolket i norden. Nu välkomnar han er att ta del av en föreläsning Umeå.
Tid: 11-12 , Folkets hus, Oden


Paraplybegreppet BDSM
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
I den här föreläsningen ges en nyanserad bild av BDSM. Föreläsningen kommer bland annat inkludera : Dominanta, Bottoms, underkastelse, SM, rollspel, psykisk dominans, bondage, , fester, 24/7, Service Tops och allt där i mellan.
Tid: 16-17, Folkets hus, Oden


Poly – att leva flersamt
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Hur är det att gå utanför tvåsamhetsnormen och välja att ha romantiska och sexuella relationer med fler än en person? Det här är en föreläsning för dig som är nyfiken eller nybörjare (eller kanske nyfrälst) på flersamheten och vill veta mer. För dig som vill reda ut de vanligaste farhågorna. För dig som vill höra om det härliga med att leva flersamt.
Tid: 17-18, Folkets hus, Nanna


SÖNDAG


The power of rainbow culture and history! Nordic Rainbow Co-operation with Eastern Europe!
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Kortfilmer som belyser hbtq-personer i östeuropa blandas med tanke och reflektion. Filmerna som kommer visas är: They Still Smile (Belarus 60 min), Unchechen (violent interrorgation of gays in Chechnya 4 min) och LGBT Monuments (Sweden to Auschwitz to Berlin to Barcelona 4 min)
Tid: 12-13.45, Folkets hus, Nanna


Att vara bög på de heterosexuellas villkor – homonormativitet och internaliserad homofobi.
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Emil Åkerö är kulturvetare speciellt inriktad på gestaltningen av samkönat begär mellan män. I sin föreläsning använder han kulturella exempel för att diskutera normer inom HBTQ-spektrumet, dess förhållande till heteronormativitet och vilka konsekvenser det får.
Tid: 14-15.30
Var: Folkets hus, Oden


Diskriminerande och exkluderande lagar
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Vad är HBTQI-rättigheter? Hur ser det ut med diskriminerande och exkluderande lagar runt om i världen? Vi ger er en överblick globalt, europeiskt och sist lägger vi Sverige under luppen. Hur kränks HBTQI- personers rättigheter genom lagar i Sverige idag?
Denna föreläsning arrangeras av Queer Amnesty Umeå
Tid: 16-17, Folkets hus, Oden


Arga Bin sticks- Om osynliggörande och mellanförskap i regnbågsspektrat
Denna föreläsning teckenspråkstolkas
Det är dags för bikamp och birörelse. Detta är en föreläsning som manar till motstånd mot den historia som raderat bisexuella ur regnbågsrörelserna. (fort nästa sida)

Här välter vi monosexuella normer, höjer våra röster mot osynliggörandet, vänder ut och in på mellanförskapet och surrar om begrepp som pan och queer i relation till bisexualitet.
Tid: 17.15-18.15, Folkets hus, Nanna